Kurdi locirali lidera Islamske države

Izvor: RTS, 28.Maj.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi locirali lidera Islamske države

Kretanjem prema iračkim gradovima Badž i Bilidž, operativci kurdskih pešmerga jedinica i pripadnici obaveštajnih službi tragaju za liderom Islamske države, Abu Bakrom el Bagdadijem koji se uspešno krije više od dve godine, piše Gardijan.
U nekoliko navrata je izbegao smrt, a i dalje se leči od teške povrede kičme, zadobijene u jednom raketnom napadu.
Navodno se više od šest meseci nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomerio iz grada Badža, ali je sada ponovo aktivan i u proteklim nedeljama je cirkulisao na teritoriji između Badža i Tal Afara, a obaveštajci kažu da često odlazi i u Mosul, nezvaničnu prestonicu Islamske države u Iraku, navodi se u tekstu britanskog Gardijana.
"Imamo tačne informacije da je pre dva meseca došao u Badž kako bi posetio jednog od vođa Islamske države, takozvanog Valija. Plemena ga veoma poštuju, lojalni su mu. Znamo da je on u gradu. Kada treba da dođe, konfiskuju se svi telefoni nekoliko sati pre njegovog pojavljivanja. Ne žele da bilo ko telefonira u tim trenucima", naveo je jedan od zvaničnika kurdske milicije.
Kurdi se nadaju da će ponovo dobiti informacije kada Bagdadi bude došao u grad gde su mu "skoro svi lojalni". "Neki i nisu", zaključio je jedan od kurdskih komandanata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.