Kritike HRW vlastima Bangladeša zbog upotrebe sile

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike HRW vlastima Bangladeša zbog upotrebe sile

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman Rajts Voč (Human Rigts Watch) optužila je vlasti Bangladeša da su upotrebile silu na protestima studenata u toj zemlji.

HRW, organizacija sa sedištem u Njujorku, navela je da su pripadnici vladajuće stranke pokušali da napadnu demonstrante motkama i mačetama.

Nekoliko novinara, uključujući fotografa agencije AP, napadnuto je tokom protesta, prenela je ta američka agencija i dodala da je HRW takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kritikovala hapšenje poznatog fotografa Šahidula Alama optuženog za širenje dezinformacija o protestu.

Studenti u Bangladešu danima protestuju zbog loše bezbednosti na putevima posle smrti 29. jula dva tinejdžera koje je udario autobus zbog brze vožnje.

Policija je u nekoliko navrata rasterala skup suzavcem i ispaljivanjem gumenih metaka.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.