Kremlj očekuje da će sastanak Putina i Trampa proći u radnoj atmosferi

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj očekuje da će sastanak Putina i Trampa proći u radnoj atmosferi

Kremlj očekuje da će se sastanak ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, u Hamburgu 7. jula održati u radnoj atmosferi, a između lidera biti uspostavljen radni dijalog.

„Ovo je prvi sastanak, prvi susret dva predsednika, i to je glavno na ovom sastanku“, odgovorio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje novinara o očekivanjima Kremlja od predstojećeg dijaloga Putina i Trampa.

„Očekuje se da se formira radni dijalog koji je, možda, od vitalnog značaja za ceo svet u smislu povećanja efikasnosti rešavanja kritične mase sukoba i problema koji rastu iz dana u dan“, istakao je predstavnik Kremlja. On je dodao da Moskva očekuje da će sastanak biti održan u radnoj atmosferi.

Putin će na sastanku sa predsednikom SAD govoriti o Minskom sporazumu.

„Iako se radi o bilateralnom sastanku, zbog činjenice da će se održati na marginama samita, biće prilično vremenski ograničen. Zbog toga je malo verovatno da će predsednik Putin imati priliku da iznese svoje mišljenje koje je, uzgred, više puta ponavljao, o pretečama i uzrocima situacije i građanskog rata koji se dogodio u Ukrajini. Ali, istovremeno, to će biti i dobra prilika da se ponovi ruski stav da Minski sporazum nema alternativu i da je potrebno da se oni realizuju i da se preduzmu mere za prekid provokacija Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je Peskov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.