Kremlj: Ruska vojska nije odgovorna za civilne žrtve u Guti

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Ruska vojska nije odgovorna za civilne žrtve u Guti

Navode da je ruska vojska odgovorna za civilne žrtve u pregrađu sirijske prestonice Damaska, istočnoj Guti, koja je u rukama pobunjenika, Kremlj je kategorično odbacio.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, navodi da su takve tvrdnje neosnovane, prenosi AP uz napomenu da SAD i druge zemlje tvrde da Rusija sa Sirijom deli odgovornost za žrtve u istočnoj Guti.

Sirijske vladine snage nastavile su sa napadima na tu oblast otkako su pojačale udare u nedelju uveče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je od nedelje uveče tamo ubijeno najmanje 260 ljudi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u ponedeljak da je napad sirijske vlade na istočnu Gutu bio neophodan kako bi se iskorenili ekstremisti povezani s Al Kaidom.

Rusija sprovodi vazdušnu kampanju podržavajući snage sirijskog predsednika Bašara el Asada od septembra 2015. godine, podseća američka agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.