Kratki spoj u ruskoj nuklearki, radijacija normalna

Izvor: RTS, 18.Jul.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki spoj u ruskoj nuklearki, radijacija normalna

Ruska nuklearna centrala "Kalinjin" severnozapadno od Moskve isključila je tri od četiri svoje proizvodne jedinice nakon kratkog spoja transformatora, ali je nivo radijacije ostao normalan, objavila je ruska firma "Rosenergoatom", koja je deo državne nuklearne korporacije "Rosatom".
Navodi se da se nuklearka u kojoj se desio incident nalazi u regionu Tver na oko 350 kilometara od prestonice Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Nivo radijacije u centrali i na teritoriji koja je okružuje ostao je nepromenjen i u skladu je sa normalnim nivoima", saopštio je "Rosenergoatom".
Tas je od pres službe te firme dobio uveravanje da isključivanje nekoliko proizvodnih jedinica u ovoj nuklearki sa mreže nije povezano sa radom glavne opreme centrale.
Ruska agencija je iz Centra za informisanje javnosti nuklearke "Kalinjin" prethodno obaveštena da sutra može da dođe do ponovnog priključivanja tri od četiri proizvodne jedinice, nakon što budu utvrđeni svi razlozi incidenta.
"U ovom trenutku moramo da utvrdimo razloge, bez toga neće biti dozvole za priključivanje na mrežu. Čim utvrdimo razloge, videćemo koje proizvodne jedinice će biti priključene i kojim redosledom.
Priključivanje jedinica bi možda moglo da se očekuje i pre 19. jula", navedeno je iz Centra.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kratak spoj na transformatoru u rskoj nuklearki

Izvor: B92, 18.Jul.2019

Moskva -- Ruska nuklearna centrala "Kalinjin" severnozapadno od Moskve isključila je danas tri od četiri svoje proizvodne jedinice nakon kratkog spoja transformatora...Međutim, nivo radijacije ostao je normalan, objavila je ruska firma "Rosenergoatom", koja je deo državne nuklearne korporacije "Rosatom"...Navodi...

Nastavak na B92...

Rusija, deo nuklearne elektrane ponovo u funkciji

Izvor: RTS, 18.Jul.2019

Jedna od proizvodnih jedinica ruske nuklearne elektrane "Kalinjin", koja je delimično zatvorena jutros zbog kratkog spoja u transformatoru, sada je ponovo u funkciji, javio je "Tas", prenosi "Rojters". . Ruska nuklearna centrala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.