Kraljica Elizabeta otkrila prioritet britanske vlade

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Elizabeta otkrila prioritet britanske vlade

London -- Prioritet britanske vlade je da napusti Evropsku uniju 31. oktobra, izjavila je u ponedeljak engleska kraljica Elizabeta Druga.

Govoreći pred parlamentom, koji utvrđuje zakonodavnu agendu vlade, kraljica je podržala plan premijera Borisa Džonsona da "radi na novom partnerstvu sa Evropskom unijom, zasnovanom na slobodnoj trgovini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prijateljskoj saradnji", prenosi Rojters.

Ona je dodala i da će britanska vlada, nakon izlaska iz EU, obezbediti da država i dalje ima vodeću ulogu u svetskim poslovima, kao i da će nastaviti da brani svoje interese, prenosi BBC.

"Moja vlada će biti u prvim redovima pri rešavanju najkompleksnijih međunarodnih bezbednosnih problema", rekla je kraljica.

Nakon govora kraljica Elizabeta Druga vratila se u Bekingemsku palatu, a među prisutnima je u parlamentu, prenosi BBC bila i bivša premijerka Tereza Mej.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kraljica Elizabeta podržala Džonsona

Izvor: RTS, 14.Okt.2019

Prioritet britanske vlade je da napusti Evropsku uniju 31. oktobra, izjavila je engleska kraljica Elizabeta Druga. . Govoreći pred parlamentom, koji utvrđuje zakonodavnu agendu vlade, kraljica Elizabeta Druga podržala je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.