Kovač: Vučić huška narod protiv Hrvatske

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Vučić huška narod protiv Hrvatske

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je da istup premijera Srbije Aleksandra Vučića kojim je Hrvatsku optužio za obnovu ustaške ideologije, te poručio da Beograd nikada više neće dopustiti novu Oluju, predstavlja nastavak politike "velike Srbije" iz devedesetih godina u kojoj je Vučić i lično učestvovao.

"Sećamo se da je Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani deo Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatske, da su bile >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živeti u velikoj Srbiji. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo", rekao je Kovač.

"Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo", poručio je Kovač i dodao kako premijer Vučić nastavlja da huška vlastiti narod protiv Hrvatske i Hrvata.

"Ono što smo juče čuli od Vučića je huškanje srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije", dodao je hrvatski ministar.

Dodao je da se, za razliku od američkog potpredsednika Džoa Bajdena koji se nedavno u Beogradu izvinio i izrazio saučešće žrtavama bombardovanja NATO snaga 1999. godine, Vučić nikada nije izvinio Hrvatima. Pozvao je srpsku vlast da se oslobodi politike "velike Srbije".

"Mi na takvo huškanje srpskog naroda protiv hrvatskog naroda nikada nećemo pristati i tražimo od njega da se konačno oslobodi velikosrpskog razmišljanja, da pomogne sebi i svom narodu i da počne da živi evropske vrednosti. Da konačno počne da živi mirotvorstvo o kome on govori, a koje nikako da sprovede u delo", rekao  je Kovač.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.