Izvor: Blic, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo kao model za nezavisnost Abhazije i Južne Osetije

Lideri separatističkih gruzijskih regiona - Abhazije i Južne Osetije pozvali su danas Ujedinjene nacije da, posle Kosova, priznaju i njihovu nezavisnost. Lideri Abhazije Sergej Bagapš i Južne Osetije Eduard Kokoiti izrazili su nadu da će dobiti snažniju podršku međunarodne zajednice, budući da je Rusija sada u sve većoj zavadi sa Zapadom.

"Ako se Kosovo odvoji od Srbije i njegova nezavisnost bude priznata, pojaviće se još jedan snažan dokaz da etnički konflikti mogu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reše i primenom drugih principa, a ne samo poštovanjem teritorijalnog integriteta. Abhazija i Južna Osetija imaju isto tako snažne osnove da traže nezavisnost, kao i Kosovo", navodi se u saopštenju, koje je upućeno UN, Savetu Evrope i OEBS-u.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.