Konzumiranje droge potkopava rusku privredu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konzumiranje droge potkopava rusku privredu"

Ruski zvaničnik iz agencije za kontrolu droga Viktor Ivanov rekao da je konzumiranje droga pošast koja direktno potkopava privredu Rusije.

Više se troši na drogu nego na odbranu zemlje tvrdi Viktor Ivanov

 

Rusija godišnje gubi do 1,5 triliona rubalja (30,5 milijardi) dolara od svog društvenog bruto proizvoda, jer zavisnici dnevno potroše 4,5 milijardi rubalja (91 milion dolara) na drogu, rekao je Ivanov, šef ruske agencije za kontrolu droga (FSKN).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

On je napomenuo da ja ta suma 1,5 puta veća od izdvajanja savezne vlade za odbranu, a 3,5 puta od budžeta za nacionalno zdravstvo.

 

Istinska šteta za privredu dostiže najmanje četiri triliona rubalja (82 milijarde dolara) godišnje, rekao je Ivanov, prenosi TASS.

 

Pozivajući se na podatke FSKN-a Ivanov je rekao da je 65 odsto svih krivičnih dela u zemlji povezano sa drogom, pa je važno uspostaviti nacionalni sistem rehabilitacije i resocijalizacije narkomana.

 

U proteklih pet godina, ruske vlasti zatvorile su 50.000 narko "jazbina" i tajnih laboratorija i eliminisali podzemni narko-kartel koji je proizvodio benzil metil keton (BMK), suštinski važan sastojak u proizvodnji amfetamin sulfata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.