Komanesku: Srbiji status kandidata za članstvo u EU do kraja godine!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komanesku: Srbiji status kandidata za članstvo u EU do kraja godine!

BUKUREŠT - Rumunski ministar spoljnih poslova Lazar Komanesku izjavio je danas u Berlinu da bi odluka Evropske unije da do kraja godine da Srbiji status kandidata za članstvo u EU bila vrlo mudra. Kako je saopšteno u Bukureštu, Komanesku je tokom posete Berlinu razgovarao s nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom, između ostalog, o razvoju situacije na zapadnom Balkanu.

On je rekao da se složio sa Štajnmajerom da bi EU trebalo da nastavi napore u vezi s konsolidovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropske perspektive zemalja zapadnog Balkana, jer je to, kako je naveo, posebno značajno za bezbednost i stabilnost regiona i Evrope.

Šef rumunske diplomatije je u razgovoru sa Štajnmajerom naglasio da je "vrlo važno da se na nivou Evropske unije nastave poruke, akcije i inicijative koje bi ohrabrile vlasti iz Beograda u njihovim naporima u vezi sa evropskom perspektivom".

On je istakao da bi "prema mišljenju Rumunije davanje Srbiji statusa kandidata za pridruživanje Evropskoj uniji, prema svim mogućnostima do kraja ove godine, bila vrlo mudra odluka Unije".

Rumunija je jedna od zemalja Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.