Izvor: B92, 05.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klonejd najavio rođenje još tri bebe krajem januara

London -- Kompanija "Klonejd" je saopštila u nedelju da bi još tri klonirane bebe trebalo da se rode krajem januara i početkom februara, ne navodeći u kojim zemljama će te bebe biti rođene. "Stvorili smo više stotina (kloniranih) embriona isključivo u cilju eksperimenta, genetskih testova, itd. Izvršili smo deset implantacija (u uterus), pet je uspešno izvršeno. Dve bebe su do sada rođene. Očekujemo još tri krajem januara i početkom februara", izjavila je predsednica "Klonejda" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brižit Boaselije za televiziju Bi-Bi-Si.

Brižit Boaselije je rekla da roditelji prve klonirane bebe, nazvane Eva (Eve), neće biti podvrgnuti testovima DNK "dok ne budu spremni". "U početku, želeli su da provode vreme sami s bebom. Kada su se vratili kući, shvatili su iz štampe da ih očekuju mnoge pravne prepreke i nisu želeli da se time bave", izjavila je ona. "Istina je da kada ih nezavisni stručnjak bude posetio, čak i na tajnom mestu, on će saznati ko su oni, a kada sudija bude zatražio da otkrije njihov identitet, on će to morati da učini", dodala je Boaselijeova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.