Kineska vojska ima sve veće pretenzije

Izvor: TvojPortal.com, 21.Maj.2011, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska vojska ima sve veće pretenzije

21. 05. 2011. Vestionline | Beta
Zahtev Kine da se izvede kopneni napad na uporišta somalijskih pirata, iako je malo vervatno da će biti prihvaćen, još je jedan znak sve većih pretenzija oružanih snaga te zemlje, ocenjuju analitičari.

Moćna kineska armija

Načelnik kineskog generalštaba Čen Bingde rekao je na konferenciji za novinare u sredu da veruje da se mora izvesti napad na kopnu kako bi se sprečili piratski napadi.
"Da bi naša kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << protiv pirata bila delotvorna, mislim da bismo morali da idemo dalje od okeana i udariti na njihove baze na kopnu", rekao je general Čen i dodao da bi trebalo napasti finansiranje i organizavanje pirata, a ne samo napadati pojedine izvršioce prepada.
Čenov zahtev analitičari tumače više kao izraz želje nego namere, imajući u vidu lošu opremljenost kineske vojske za takave misije, kao i nevoljnost drugih zemalja da razmeste trupe u Africi.
opširnije možete pročitati na ovom linku

analiticarikineska armijapretenzijekopneni napad na uporišta somalijskih pirataZahtev Kine

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.