Kina upozorava Kanadu na posljedice hapšenja direktorice Huaweija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina upozorava Kanadu na posljedice hapšenja direktorice Huaweija

Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posljedice ukoliko smjesta ne oslobodi potpredsjednicu i finansijsku direktoricu kineske kompanije Huawei (Huavej) Meng Wanzhou (Vanžu). Iz Pekinga su slučaj koji se vodi protiv Meng nazvali "ekstremno gadnim". Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je zamjenik ministra vanjskih poslova Kine Le Yucheng (Jučeng) upozorenje sa zahtjevom za puštanje Meng uputio ambasadoru Kanade u Pekingu. Kćerka osnivača...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UPOZORENJE PEKINGA "Kanada da oslobodi Mengovu ili će snositi posledice"

Izvor: Blic, 08.Dec.2018

Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posledice ukoliko smesta ne oslobodi potpredsednika i finansijskog direktora kineske kompanije "Huavej" Meng Vanžu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.