Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina spalila 32.000 tona zatrovanih mlečnih proizvoda

PEKING - Vlasti u Kini spalile su više od 32.000 tona mlečnih proizvoda zatrovanih melaminom u pokušaju da zaustave skandal izazvan trovanjem više hiljada dece, od kojih je četvoro umrlo.

Državna televizija prikazala je danas radnike kako stotine kutija i paketa mleka u prahu i hrane za bebe ubacuju lopatama u ogromne peći u fabrikama u gradu Šiđidžuang, u severnoj provinciji Hebei, gde je skandal izbio krajem septembra.

Mleko se spaljuje u četiri cementare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dve čeličane, preneo je Rojters.

Vlasti Kine intenzivirale su u četvrtak rad na konačnom usvajanju strožijeg zakona o bezbednosti hrane, posle kritike od strane Ujedinjenih nacija da su suviše "aljkavo" reagovale na skalndal sa melaminom.

Zakon o bezbednosti hrane usvojen je u principu još prošlog oktobra, posle skandala sa škodljivom pastom za zube, zatvovanom hranom za kućne ljubimce i drugim proizvodima, koji su na Zapad došli iz Kine.

U međuvremenu, četvoro dece je umrlo, a na hljade su obolele od konzumiranja mleka "obogaćenog" melaminom, supstancom koja u sebi sadrži veliku količinu azota, a služi za simulaciju veće količine proteina u mleku od one koja zaista postoji, kako bi se prikrili slučajevi mešanja mleka s vodom.

Afera s mlekom u prahu zatrovanim melaminom kineske kompanije "Sanlu", koja je izbila sredinom septembra, pošto su je lokalne vlasti dugo sakrivale, dobila je međunarodne razmere povlačenjem i zabranom u celom svetu proizvoda koji sadrže kinesko mleko.

Više od 3.000 otrovanih mališana još se nalazi u bolnicama širom Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina spalila 32.000 tone mlečnih proizvoda

Izvor: Mondo, 25.Okt.2008

Vlasti u Kini spalile su više od 32.000 tona mlečnih proizvoda zatrovanih melaminom u pokušaju da zaustave skandal izazvan trovanjem više hiljada dece, od kojih je četvoro umrlo.

Nastavak na Mondo...

Kina spalila 32.000 tona zatrovanih mlečnih proizvoda

Izvor: Kurir, 26.Okt.2008, 01:37

PEKING, 25. oktobra (Tanjug-Ekos) - Vlasti u Kini spalile su više od 32.000 tona mlečnih proizvoda zatrovanih melaminom u pokušaju da zaustave skandal izazvan trovanjem više hiljada dece, od kojih je četvoro umrlo. Državna televizija prikazala je danas radnike kako stotine kutija i paketa mleka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.