Kina planira da otvori muzej posvećen korupciji

Izvor: Blic, 31.Mar.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina planira da otvori muzej posvećen korupciji

Budući upravnik muzeja posvećenog korupciji zatražio je od javnosti da imenuje 100 najkorumpiranijih zvaničnika u proteklom veku, pišu kineski mediji.

Inicijator ovog projekta, nazvan "Muzej izdajnika", koji će biti realizovan u gradu Čengdu na juguzapadu Kine, je izvesni Fan Djiančuan, koji kaže da je počeo da prikuplja eksponate na predlog korisnika Interneta.

"Muzej prihvata nominacije za koje će se kasnije glasati putem Interneta", kazao je Fan, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedino plaši da će biti pretrpan predlozima.

Kriterijumi za ulazak na top listu 100 najkorumpiranijih zvaničnika odnose se na visinu funkcije koju je nominovani obavljao, sumu proneverenog novca, način i uslove pod kojima je izvršio nedelo kao i njegove posledice.

Fan je najavio da će od disciplinskog komiteta Komunističke partije zatražiti podršku i pomoć za svoj projekat za koji kaže da će biti pravi obrazovni centar.

Kineski premijer Ven Điabao je početkom meseca priznao da korupcija predstavlja i dalje veliki problem, urkos naporima vlade da joj stane na put.

Zasad se ne zna kada će muzej biti otvoren, ali je rečeno da će biti smešten u postojećem kompleksu izložbenog prostora u kome se već nalaze muzeji o Komunističkoj revoluciji i kineskom otporu japanskoj agresiji tokom Drugog svetskog rata.

U svetu postoji još nekoliko muzeja posvećenih neobičnim temama. To su muzej opijuma i istorije droge koji je 2000. godine otvoren u Tajlandu, međunarodni muzej razvoja toaleta u Indiji i muzej kanalizacije u Francuskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina planira da otvori muzej posvećen korupciji

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Mar.2010

Budući upravnik muzeja posvećenog korupciji zatražio je od javnosti da imenuje 100 najkorumpiranijih zvaničnika u proteklom veku, pišu kineski mediji. Inicijator ovog projekta, nazvan "Muzej izdajnika", koji će biti realizovan u gradu Čengdu, na juguzapadu Kine, je izvesni Fan Djiančuan,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.