Izvor: RTS, 16.Jan.2021, 07:31

Kina osudila SAD zbog stavljanja devet kompanija na crnu listu

Kina je osudila odluku američke vlade koja je stavila devet kineskih kompanija na takozvanu "crnu listu" zbog navodnih veza sa kineskom vojskom, među kojima su i proizvođač aviona Komak i proizvođač pametnih telefona Šaomi.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen rekao je na konferenciji za novinare da će Kina preduzeti neophodne mere da odlučno zaštiti legitimna prava i interese kineskih preduzeća.
Džao je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << administracija američkog predsednika Donalda Trampa generalizovala koncept nacionalne bezbednosti, zloupotrebila nacionalnu moć i u više navrata potisnula kineske kompanije bez ikakvog razloga, čemu se Kina čvrsto protivi.
Prema njegovim rečima, akcije SAD prekršile su principe tržišne konkurencije i međunarodna ekonomska i trgovinska pravila, što ometa normalnu ekonomsku, trgovinsku i investicionu saradnju između Kine i SAD, prenosi Međunarodni kineski radio.
Džao je istakao da Trampova administracija još jedanput svetu pokazuje šta je unilateralizam, šta su dvostruki standardi, i šta je nasilništvo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kina osudila SAD

Izvor: B92, 16.Jan.2021

Peking -- Kina je osudila odluku američke vlade koja je stavila devet kineskih kompanija na takozvanu "crnu listu" zbog navodnih veza sa kineskom vojskom...Me]u kompanijama su i proizvođač aviona Komak i proizvođač pametnih telefona Šaomi...Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.