Kina: Oko 300 radnika htelo da skoči sa krova svoje fabrike

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jan.2012, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Oko 300 radnika htelo da skoči sa krova svoje fabrike

/bizlife.rs/ Grupa od oko 300 radnika fabrike Foxconn na istoku Kine, nezadovoljnih zbog neslaganja s poslodavcem, prošli je nedelje zapretila kolektivnim samoubistvom i to skokom s vrha zgrade, piše Digital Trends, a prenosi Index.hr.


Prema pisanju lista WantChina Timesa, koji je naveo informacije s lokalne kineske antivladine internet stranice China Jasmin Revolution, zaposleni su vođstvu kompanije tražili povišicu, ali šefovi su radnicima postavili ultimatum da ili >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << daju otkaz i prihvate kompenzaciju, ili nastave raditi bez povećanja prihoda.
List je preneo i kako je većina radnika odlučila dati otkaz i uzeti naknadu, ali kada su tako postupili novac im nije isplaćen. Kao odgovor na takvu prevaru radnici su se popeli na krov zgrade u postrojenju i pretili skokom ako šefovi ne isplate što su obećali.
Od ovoga su odustali tek na nagovor gradonačelnika, iako je zasad još uvek nejasno kakav je tačno dogovor postignut između zaposlenih i menadžmenta fabrike.
Foxconn, sa sedištem u Tajvanu, najveći je svetski proizvođač elektronike i već se pre spominjao u štampi zbog uslova rada u svojim fabrikama.
Prošle godine u maju troje je radnika poginulo u eksploziji u jednom od postrojenja, a u prvih pet meseci 2010. godine najmanje je 16 Foxconnovih radnika skočilo s visokih zgrada, što je rezultiralo s 12 smrtnih ishoda. Taj je rastući problem nagnao kompaniju da radnike tera na potpisivanje zakletve o ne počinjenju suicida.
Na kineskom kopnu taj elektronički div trenutno zapošljava više od milion ljudi, iako se prošle godine načulo kako kompanija u nekim proizvodnim linijama umesto ljudske radne snage planira uvesti robote.

svetkinaradnicisamoubistvoskok sa krova fabrike

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretili firmi kolektivnim samoubistvom (VIDEO)

Izvor: S media, 11.Jan.2012

Prema pisanju lista WantChina Timesa zaposleni su vođstvu kompanije tražili povišicu, ali šefovi su radnicima postavili ultimatum da ili daju otkaz i prihvate kompenzaciju, ili nastave da rade bez povećanja prihoda...Deset najgorih načina da dobijete otkaz..Ovaj momak stvarno zaslužuje otkaz (VIDEO)..List...

Nastavak na S media...

Radnici Fokskona pretili kolektivnim samoubistvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2012

PEKING -..Grupa od 300 radnika fabrike Fokskon na istoku Kine zapretila je kolektivnim samoubistvom zbog neslaganja s poslodavcem, piše kineski list Vontčajna tajms (WantĆina Times)...Kako navodi taj list, zaposleni su od uprave firme tražili povišicu, ali šefovi su radnicima postavili ultimatum...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pretili firmi kolektivnim samoubistvom VIDEO

Izvor: medio.rs, 11.Jan.2012

Grupa od oko 300 radnika fabrike Foxconn na istoku Kine, nezadovoljnih zbog neslaganja s poslodavcem, prošle nedelje je zapretila kolektivnim samoubistvom i to skokom s vrha zgrade.

Nastavak na medio.rs...

Radnici pretili kolektivnim samoubistvom

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jan.2012

Grupa od 300 radnika fabrike Fokskon na istoku Kine zapretila je kolektivnim samoubistvom zbog neslaganja s poslodavcem, piše kineski list Vontčajna tajms... PEKING, 11. januara 2011. (Beta) - Kako navodi taj list, zaposleni su od uprave firme tražili povišicu, ali šefovi su radnicima postavili...

Nastavak na NaDlanu.com...

Kina: Radnici prete samoubistvom

Izvor: B92, 11.Jan.2012

Peking -- Grupa od 300 radnika fabrike Fokskon na istoku Kine zapretila je kolektivnim samoubistvom zbog neslaganja s poslodavcem, piše kineski list Vontčajna tajms...Kako navodi taj list, zaposleni su od uprave firme tražili povišicu, ali šefovi su radnicima postavili ultimatum da ili daju otkaz...

Nastavak na B92...

Radnici prijete samoubistvom

Izvor: Capital.ba, 11.Jan.2012

PEKING, Grupa od 300 radnika fabrike Fokskon na istoku Kine zaprijetila je kolektivnim samoubistvom zbog neslaganja sa poslodavcem, piše kineski list Vontčajna tajms. Kako navodi taj list, zaposleni su od ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.