Kikinda: Centar za pružanje usluga socijalne zaštite bogatiji za 70 sadnica različitog voća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 14:37

Kikinda: Centar za pružanje usluga socijalne zaštite bogatiji za 70 sadnica različitog voća

Kikindski Centar za pružanje usluga socijalne zaštite bogatiji je za 70 sadnica različitog voća, a zahvaljujući humanitarnoj akciji ACT Fondacije. Akcija sadnje voća, u kojoj su učestvovali i korisnici dnevnog boravka Centra, bila je prilika da se uoči 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, još jednom ukaže da je neophodno svakodnevno činiti makar male pomake ka boljem, ravnopravijem i kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom.

U zajedničkoj akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sa zajedničkim ciljem, volonteri ACT Fondacije, zaposleni, kao i korisnici kikindskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite prionuli su na posao. Pored donacije 70 sadnica različitog voća, volonteri Fondacije pomoćiće i u održavanju voćnjaka.

"Nakon 3 do 5 godina, kada sadnice stasaju, ostavićemo Centru na korišćenje, kako za njihovo lično korišćenje i rad Centra, tako da pomažu i drugim ljudima poklanjanjem voća", kaže Ilinka Pećanac, ACT Fondacija.

„To će biti nešto što nam daje mogućnost da pravimo i neke druge produkte, džemove, slatka, nadamo se sokove. Za početak ćemo se aktivirati u poslu oidržavanja voća," dodaje Cecilija Šajber, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, Kikinda.

U okviru dnevnog booravka, Centar trenutno ima 28 korisnika, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju. Jedan broj njih bio je angažovan i u akcije sadnje voća, a među niima je i Zoran Savčić.

"To je dobro jer je voće zdravo. Potpomaže zdravlje i drvo daje vazduh,“ rekao je Zoran Savčić, korisnik Centra.

Iako se 3. decembar obeležava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, neophodno je svakodnevno činiti makar male pomake ka boljem, ravnopravijem i kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom.

"Grad Kikinda će uvek pružiti podršku svima onima koji se zalaže, trude, bore da osobe sa invaliditetom imaju bolji položaj u društvu, da se smanje svake moguće barijere, da se smanji diskriminacija,“ dodaje Mladen Bogdan, predsednik Gradske skupštine.

Pored plastenika, u kojem korisnici kikindskog Centra već uzgajaju začinsko i lekovito bilje i povrće, sada će u dvorištu imati voćnjak, prostor za drugačiji način radnog angažovanja i druženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.