Kijevske snage za nedelju dana izvršile 9041 napad na DNR

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage za nedelju dana izvršile 9041 napad na DNR

Sinoć oko 18:45 kijevske snage su ponovo otvorile vatru na kontrolno propusni punkt Majorsk u okolini Gorlovke. U tom momentu punkt je bio otvoren i na njemu su bili civili koji su pokušavali da pređu granicu.

Od 18:00 do 01:00 kijevske snage su napadale teritoriju DNR. Vatru su otvarali na Spartak, Aleksandrovku i Trudovski u okolini Donjecka, industijsku zonu Jasinovate, kao i Sahanku, Lenjinskoe i Kominternovo u Novoazovskom rejonu.

Lokalna administracija Sahanke saopštila je da kijevske snage od ranog jutra napadaju ovo naselje. Napadi ne prestaju ni u ovom momentu.

Jutros oko 08:30 kijevske snage ponovo su napale naselje Sahanka na jugu DNR.

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da su kijevske snage tokom prethodnih nedelju dana 9041 put napale teritoriju DNR, od toga 2733 put iz teškog naoružanja zabranjenog sporazumom iz Minska.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana tri puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Želtoe i spomenika Knezu Igoru. Gubitaka nije bilo.




Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Vostok, srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.