Keri uveren u nastavak pregovora o Siriji

Izvor: Blic, 23.Jan.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri uveren u nastavak pregovora o Siriji

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je uverenje da će mirovni pregovori o Siriji biti nastavljeni nakon što je razgovarao sa liderima članicama Saveta arapskih zemalja Persijskog zaliva u Saudijskoj Arabiji.

"Uvereni smo da sa dobrom inicijativom narednih dana ovi razgovori mogu da budu nastavljeni i da specijalni predstavnik UN Stafan de Mistura okupiti prave ljude na prvom sastanku u Ženevi", rekao je on novinarima u Rijadu, prenosi Rojters.

Sirijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mirovni pregovori planirani su da počnu 25. januara, ali taj datum još nije izvestan zbog spora oko toga ko će biti u sastavu delegacije sirijske opozicije.

Amerika i Turska spremni za VOJNO REŠENJE problema u Siriji

"Neću najaviti datum, ali svi se slažemo da odmah nakon završetka prve runde razgovora, Medjunarodna grupa za podršku Siriji treba da se sastane, jer želimo napredak procesa", naveo je Keri.

On je naglasio da niko ne gaji iluzije da neće biti prepreka u pronalaženju mirovnog rešenja za Siriju.

"Znamo da je teško. Da je lako to bi se već odavno dogodilo", rekao je Keri.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri u poseti Saudijskoj Arabiji

Izvor: VOA, 23.Jan.2016

Američki državni sekretar je rekao da je postignut sporazum da će se Međunarodna grupa za podršku Siriji sastati odmah posle prve runde razgovora o Siriji pod pokroviteljstvom UN...Sjedinjene Države i njeni saveznici iz Persijskog zaliva imaju jasnu ideju kako da predvode u preduzimanju prvih koraka...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.