Keri: Postoji i plan B za Siriju ukoliko ne uspe prekid vatre

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2016, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Postoji i plan B za Siriju ukoliko ne uspe prekid vatre

Državni sekretar SAD Džon Keri danas je nagovestio da postoji i plan B za Siriju, u slučaju neuspeha diplomatskog i političkog procesa, koji SAD i Rusija pokušavaju da sprovedu u cilju prekida vatre u Siriji. "Kada sam se sastao sa predsednikom Putinom (u decembru prošle godine), rekao sam mu da test neće biti moguć za šest meseci ili za godinu i po dana, kada su bili planirani izbori. Mi ćemo već za mesec ili dva znati da li se sprovodi proces tranzicije. Glasine o planu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << B za Siriju, odnosno o medjunarodnoj vojnoj intervenciji, kako bi se okončao sukob u Siriji, već su se čule početkom februara, kada je Keri bio na turneji u Evropi, navodi agencija Frans pres. Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, SAD su se zalagale za pružanje finansijske i vojne pomoći opozicionim grupama. Potom je osnovana medjunarodna vojna koalicija koja od 2014. godine provodi vazdušne udare na uporišta Islamske države u Siriji. Juče je saopšteno da su SAD i Rusija postigle dogovor o prekidu vatre u Siriji i da će on stupiti na snagu 27. februara.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Keri: Postoji i plan B za Siriju ukoliko ne uspije prekid vatre

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2016

VAŠINGTON - Državni sekretar SAD Džon Keri danas je nagovijestio da postoji i plan B za Siriju, u slučaju neuspjeha diplomatskog i političkog procesa, koji SAD i Rusija pokušavaju da sprovedu u cilju prekida vatre u Siriji..."Kada sam se sastao sa predsjednikom Putinom (u decembru prošle godine),...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.