Keri: Podržaćemo Rusija ako napada samo Islamsku državu i Al Kaidu

Izvor: Blic, 30.Sep.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Podržaćemo Rusija ako napada samo Islamsku državu i Al Kaidu

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da su SAD spremne da pozdrave vojnu operaciju Rusije u Siriji ako je usmerena protiv terorističkih organizacija Islamska država i Al Kaida.

Keri je danas u UN rekao da bi SAD bile "ozbiljno zabrinute" ako bi Rusija izvela avionske napade na druge organizacije.

On je dodao da ruske operacije ne smeju da pružaju podršku sirijskom predsedniku Bašaru Asadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili da ometaju koaliciju SAD koja od letos napada položaje Islamske države.

Takođe, zamenik američkog državnog sekretara odbrane Robert Vok rekao je da su SAD uznemirene što je Rusija počela vazdušne udare u Siriji, a da prethodno o tome nije razgovarala s vojnim zvaničnicima u Vašingtonu i ocenio je taj ruski potez "agresivnim".

Govoreći pred jednim parlamentarnim odborom, Vok je rekao da SAD i dalje nastoje da organizuju sastanak o Siriji, uz učešće američkih i ruskih vojnih funkcionera.

- Uznemireni smo onim što se jutros dogodilo - rekao je Vok na odboru Predstavničkog doma.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon: Rusi bombardovali i oblasti gde nema islamista

Izvor: Blic, 30.Sep.2015

Američki sekretar za odbranu Eš Karter rekao je danas da su u vazdušnim napadima Rusije u Siriji najverovatnije pogođene i oblasti u kojima nema boraca Islamske države...Karter je na konferenciji za novinare u Pentagonu, izneo neke detalje o napadima, ali je naglasio kontradiktornost u ruskom stavu...On...

Nastavak na Blic...

Dogovoren sastanak Rusije i SAD zbog vazdušnih udara u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 09:31

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da su SAD spremne da pozdrave vojnu operaciju Rusije u Siriji, koja je počela u sredu, ako je usmerena protiv terorističkih organizacija Islamska država i Al Kaida. Keri se sastao i sa šefom ruske diplomatije, Sergejem Lavrovim, nakon čega je saopštio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.