Kenijska policija ubila više stotina pripadnika bande Mungiki

Izvor: Blic, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijska policija ubila više stotina pripadnika bande Mungiki

Kenijska policija ubila je više stotina ljudi u akciji sprovedenoj protiv ozloglašene bande Mungiki, uoči predsedničkih izbora u toj zemlji koji će biti održani u decembru, saopštila je danas Kenijska nacionalna komisija za zaštitu ljudskih prava.



Komisija je potvrdila da sumnja da je policija donela u mrtvačnicu u Najrobiju nekoliko stotina leševa, prenela je agencija Rojters.

Policija, već pod pritiskom grupa za zaštitu ljudskih prava, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Amnesti internešenel, da je vršila ubistva, odlučno je odbacila nove optužbe, nazivajući ih pokušajem da se okleveta vlast pred predstojeće izbore.

Zvaničnici kenijske komisije i drugih grupa za zaštitu ljudskih prava veruju da se radi o pobijenim članovima kriminalne grupe Mungiki.

Većina njih na telu ima samo jednu ranu od metka, i to na potiljku, naveli su očevici.

Banda Mungiki se pojavila devedesetih godina, kao neka vrsta verske sekte, ali je prerasla u najveću kriminalnu organizaciju u zemlji i okrivljena je za niz ubistava odsecanjem glave u Najrobiju i centralnoj Keniji, početkom godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.