Izvor: RTS, 20.Jan.2022, 15:11

Kazahstanska policija: Otkriveno groblje ekstremista

Kazahstanska policija otkrila je groblje ekstremista ubijenih tokom nedavne neuspele pobune u Almatiju, javio je kanal "Almati tradžedi telegram", koji objavljuje zvanične informacije o antiterorističkoj operaciji u Kazahstanu.
Portparol policije Almatija Saltanaa Azirbek potvrdio je da je otkriveno groblje, preneo je TAS i dodao da su tajne grobnice napravljene da bi se zakomplikovao identitet izgrednika.

Ranije je Kanat Taimerdenov, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << načelnik policijske uprave u Almatiju, rekao da su tokom nereda neidentifikovane osobe izvršile najmanje sedam napada na mrtvačnice, tokom kojih je odneto 41 telo.
Predsednik Kasim-Žomart Tokajev kazao je na sastanku lidera Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) održanom putem video-konferencije 10. januara da su izgrednici noću upali u mrtvačnice i uklonili tela svojih saučesnika.
Tokajev je stakao da su tela boraca odneli direktno sa mesta gde su se desili oružani sukobi sa policijskim snagama.
Naveo je i da međunarodni teroristi koriste takvu praksu da bi prikrili tragove. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kazahstan: Otkriveno groblje ekstremista u Almatiju

Izvor: B92, 20.Jan.2022

Nar Sultan -- Kazahstanska policija saopštila je da je otkrila groblje ekstremista ubijenih tokom nedavne neuspele pobune u Almatiju...Ovu informaciju javio je danas kanal Almati tradžedi telegram, koji objavljuje zvanične informacije o antiterorističkoj operaciji u Kazahstanu..."Da, potvrdjujem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.