Kazahstan: Desetine uhapšenih zbog poziva opozicije na protest

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2020, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstan: Desetine uhapšenih zbog poziva opozicije na protest

Oko 100 osoba uhapšeno je danas, 22. februara, u Almatiju, najvećem gradu Kazahstana, posle poziva na protest koje su uputile dve opozicione grupe u toj zemlji centralne Azije. Frans pres je sa lica mesta preneo da je policija privela oko 30 aktivista Demokratske stranke, koju kazahstanske vlasti ne priznaju. Okupljeni su želeli da protestuju zbog hapšenja reditelja Žanbolata Mamaja, koji je jedan od osnivača Demokratske stranke. Prema navodima očevidaca, uhapšeno je oko 70 osoba na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Policija privela desetine opozicionih aktivista u Kazahstanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2020

Oko 100 osoba uhapšeno je danas u Almatiju, najvećem gradu Kazahstana, posle poziva na protest koje su uputile dve opozicione grupe u toj zemlji centralne Azije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.