Katastrofa: Srušio se avion na Tajvanu, poginula 51 osoba!

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jul.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katastrofa: Srušio se avion na Tajvanu, poginula 51 osoba!

Avion aviokompanije Transejža erlajns sa Tajvana prilikom prinudnog sletanja doživeo je nesreću na aerodromu u arhipelagu Pengu, pri čemu je poginula 51 osoba, a sedmoro povređeno.

Do nesreće je došlo na jednom od ostrva arhipelaga Pengu, uz zapadnu obalu Tajvana.

Tajvanski mediji zasad navode samo da je avion saobraćao na domaćoj lini.

U avionu je bilo 54 putnika i četiri člana posade.

#BREAKING 51 muertos 8 heridos, avión estrellado >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << contra 2 casas n Penghu #Taiwan http://t.co/m5ICtG7UkI #TyphoonMatmo pic.twitter.com/3eTM1AhJX0

— Xiani P.Ch. 鄭夏霓 (@Xiani_PCh) July 23, 2014

Avion je sa međunarodnog aerodroma Kaohsiung poleteo u 17 časova po lokalnom vremenu, a trebalo je da sleti 35 minuta kasnije. Ipak, prema dostupnim podacima let je završen sat nakon predviđenog vremena za sletanja.

Informacije o samoj nesreći su oprečne. Neki izvori tvrde da je izvršeno prinudno sletanje van aerodroma, a drugi da je do nesreće došlo prilikom sletanja na lokalni aerodrom Magong.

Pretpostavlja se da je jako nevreme uzrok, a prema nepotvrđenim informacijama došlo je do eksplozije i avion je zahvatila vatra. Neki izvori spominju i da je avion udario u nekoliko prizemnih kuća.

Izvor: Novosti.rs,  Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.