Katar i SAD potpisali sporazum o borbi protiv terorizma

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar i SAD potpisali sporazum o borbi protiv terorizma

Sjedinjene Američke Države i Katar potpisali su sporazum koji predviđa da se ova zalivska zemlja više uključi u borbuprotiv terorizma.

Memorandum o razumevanju danas su u Dohi potpisali državni sekretar SAD Reks Tilerson i katarski zvaničnici. Tilersonov savetnik rekao je da sporazum naglašava da će Katar u budućnosti povećati napore u borbi protiv terorizma i aktivno se baviti pitanjem finansiranja terorista.

Američki državni sekretar je po dolasku u Dohu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao da vlasti Katara imaju "racionalne" stavove povodom krize na arapskom poluostrvu.

"Mislim da je Katar bio jasan u svojim stavovima i mislim da su oni bili veoma razumni", rekao je Tilerson novinarima.

Reks Tilerson doputovao je u Katar kako bi uticao da rešenje "zalivske krize" koja je izbila između arapskih zemalja i Katara, koji je optužen da podržava teroriste. Katar je od početka krize negirao ove optužbe.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SAD stale uz Katar: Sporazum protiv terorizma

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017

SAD i Katar potpisali su danas sporazum o borbi protiv terorizma i njenom finansiranju tokom posete američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, Dohi...Foto: Ap Photo/Alexander W. Riedel.."Katar i SAD potpisali su memorandum o razumevanju između dve zemlje, koji predviđa buduće napore Katara u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.