Katalonski ministar ekonomije podneo ostavku!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalonski ministar ekonomije podneo ostavku!

Ministar ekonomije u katalonskoj vladi Santi Vila podneo je danas ostavku, rekli su izvori iz vlade, prenosi Rojters.

On je ostavku podneo posle odluke regionalnog predsednika Karlesa Pudždemona da odbije raspisivanje izbora i da ostavi mogućnost jednostranog proglašenja nezavisnosti od Španije.

Santi Vila je rekao da se on protivi takvoj deklaraciji i da je više za raspisivanje izbora, javio je katalonski list Vangvardija.

FOTO: Tanjug/AP/Manu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Fernandez

Uoči planiranog govora premijera Katalonije dvojica funkcionera Pudždemonove Katalonske evropske demokratske partije (PDEKat) podnela su ostavke.

Vlada Španije izjavila je danas da je spremna da obustavi primenu mera za uvođenje direktne vlasti u Kataloniji, ukoliko katalonski lider Karles Pudždemon raspiše prevremene regionalne izbore, javio je danas španski list "Vangvardija" pozivajući se na izvore iz vladajuće Narodne partije premijera Marijana Rahoja, prenosi Rojters.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NAKON PUDŽDEMONOVE ODLUKE Katalonski ministar ekonomije podneo ostavku

Izvor: Blic, 26.Okt.2017

Ministar ekonomije u katalonskoj vladi Santi Vila podeno je danas ostavku, rekli su izvori iz vlade, prenosi Rojters...On je ostavku podneo posle odluke regionalnog predsednika Karlesa Pudždemona da odbije raspisivanje izbora i da ostavi mogućnost jednostranog proglašenja nezavisnosti od Španije...Santi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.