Karikaturista Lizije odlazi iz lista Šarli Ebdo

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karikaturista Lizije odlazi iz lista Šarli Ebdo

Jedan od nekoliko karikaturista koji su preživeli napad islamskih ekstremista na "Šarli Ebdo", Renal Lizije (Renald Luzier), najavio je svoj odlazak, uz obrazloženje da više ne može da podnosi pitisak.

On je u svom intervjuu za "Liberasion" najavio odlazak iz tog satiričnog magazina, kome je pomogao posle napada da ponovo počne da izlazi, pošto je većina njegovih kolega karikatursta ubijena.

"Bez njih je svako izdanje bilo pravo mučenje", kazao je Lizije, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je nacrtao sliku poklopca u prvom broju posle napada, ali je nedavno izjavio da više neće crtati kariakture proroka Muhameda, jer mu je toga dosta, prenosi Rojters.

Kao glavne razloge za svoju odluk, on je naveo pritisak u poslu, koji je izazvao napad, kao i medijski nadzor.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.