Časopis Šarli ebdo ustupio 4,3 miliona evra porodicama ubijenih

Izvor: Blic, 18.Maj.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časopis "Šarli ebdo" ustupio 4,3 miliona evra porodicama ubijenih

Francuski satirični časopis "Šarli ebdo" dobio je od januara, kad je u prostorijama ovog lista izvršen teroristički napad, oko 4,3 miliona evra donacija, kojih se redakcija odrekla u korist žrtava.

Ova suma prikupljena je uglavnom od donatora iz 84 države, a podelu novca vršiće komisija koja će biti odabrana u dogovoru sa Ministarstvom pravde.

Nakon kobnog džihadističkog napada na redakciju francuskog satiričnog časopisa 7. januara, ubrzo je došlo do neočekivanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razdora među zaposlenima zbog novca koji se u međuvremenu slio u njihovu kasu.

Petnaest zaposlenih od ukupno 20, tražilo je u aprilu novu upravu i ravnopravan status akcionara.

U napadu dvojice džihadista na redakciju "Šarli ebdoa" u centru Pariza, u znak osvete zbog karikatura proroka Muhameda koje je časopis objavljivao, ubijeno je 12 osoba, uključujući policajca ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Karikaturista Lus napušta "Šarli ebdo"

Izvor: Blic, 18.Maj.2015

Karikaturista "Šarli ebdoa" Renald Lusije Lus najavio je da u septembru napušta ovaj francuski časopis...Lusije tvrdi da ne odlazi zbog situacije u časopisu, mada su se u poslednje vreme pojavile brojne glasine o nesuglasicama u toj medijskoj kući..."Želim da obnovim snagu i preuzmem kontrolu nad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.