Kapetan Konkordije 2010. rekao da nikada ne bi želeo da mu se dogodi Titanik

Izvor: Blic, 16.Jan.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan "Konkordije" 2010. rekao da nikada ne bi želeo da mu se dogodi Titanik

Kapetan luksuznog turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se u petak uveče nasukao u blizini Toskane, Frančesko Sketino, izjavio je u jednom intervjuu 2010. godine da nikada ne bi želeo da se suoči sa scenarijom koji je zadesio Titanik, prenele su danas agencije.

U intervjuu češkom dnevniku "Dnes" decembra 2010. godine, koji je danas ponovo objavljen, Sketino je rekao da ne bi želeo da bude u ulozi kapetana Titanika.

- Zahvaljujući pripremama, danas može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se reši bilo kakva problematična situacija - rekao je tada kapetan broda dodajući da je bezbednost putnika na prvom mestu, preneo je AFP.

Italijanske vlasti su uhapsile Sketina, a kompanija "Kosta kroćere", vlasnik luksuznog turističkog broda saopštila je da je on pričinio "greške u proceni" i nije poštovao proceduru o evakuaciji putnika i posade.

Povezane vesti: Preživeli putnici: Sve je izgledalo kao scena iz "Titanika" Putnici skakali u ledenu vodu kako bi se spasli sa nakrivljenog broda Kapetan italijanskog kruzera tvrdi da je poslednji napustio brod Istraga ukazuje da je brod skrenuo sa kursa greškom posade Ispovesti srpskih turista sa italijanskog "Titanika": Sami smo spuštali čamce

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.