Kao u filmu: Muž i žena preminuli istog dana, posle 65 godina braka!

Izvor: Press, 27.Avg.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao u filmu: Muž i žena preminuli istog dana, posle 65 godina braka!

"Mislim da svi znaju da to nije bila slučajnost. Kada se mama razbolela pokušali smo da saopštimo tati da neće preživeti. Bio je uznemiren, dan-dva... Posle toga se smirio. Mislim da je razmišljao na način "Ne ide ona nigde bez mene"", rekla je Karol Romi, ćerka bračnog para.
Harold je preminuo u nedelju, 11. avgusta u 7.30 časova, u 91. godini života. Rut je preminula kasnije te noći, u 18.30 časova.
Harold je radio kao učitelj, a Rut kao sekretar iste škole. Upoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su se za vreme Drugog svetskog rata. On je vojničke dane proveo u Njemačkoj, ali su svakodnevno pisali jedno drugom. U vojsci je čak upoznao i Rutinog zeta.
Harold se vratio kući kao mladi vojni poručnik, a Rut ga je, kako je volela da kaže, "pustila da je juri dok je nije uhvatio". Ona je bila sjajna plesačica, i, kako je njen muž govorio "svakoga je mogla da natera da igra najbolje na svetu".
Iza njih ostalo je šestoro dece, 14 unučadi i osam praunučadi.
"Ovo je jedna od onih ljubavnih priča koju samo na filmu možete da vidite", na kraju je rekla njihova ćerka Romi.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Večna ljubav: Nakon 65 godina braka umrli istog dana

Izvor: NaDlanu.com, 28.Avg.2013, 21:00

Bračni par Harold i Rut Nepke imali su šestoro dece, 14 unuka i osam praunuka. Njihova ljubav trajala je 65 godina. .. Umrli su u nedelju, 11. augusta, u samo 11 sati razlike. Harold je preminuo u 7:30 ujutro u 91. godini, a Ruth je umrla 11 sati kasnije, u 18:30 sati u 89. godini, piše Time."Svi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.