Kandidatkinju za gradonačelnicu Kelna izboli nožem

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidatkinju za gradonačelnicu Kelna izboli nožem

Vodeću kandidatkinju za gradonačelnika Kelna Henrijeta Reker ranjena je nožem tokom predizborne kampanje, dan pred izbore, saopštili su zvaničnici.

Rekerova je ubodena u vrat, dok je jutros sa svojim timom bila na trgu, saopštila je gradska uprava, dodajući da joj život nije ugrožen.

Drugih četvoro ljudi je povređeno, a jedan od njih teško, dok su pokušavali da savladaju osumnjičenog napadača, koji je tada uhapšen. Nije naveden mogući motiv napada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Napad se dogodio, dok je Rekerova (58) bila u poseti štandu, koji su okviru kampanje postavili hrišćanski demokrati kancelarke Angele Merkel.

Ona je nezavisni kandidat na sutrašnjim izborima, ali ima podršku konzervativne Hrišćansko-demokratske stranke i još druge dve. Bila je rukovodilac gradskog Odeljenja za socijalnu politku i integraciju, od 2010. godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.