Kanaderi iz celog sveta gase požar u Izraelu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanaderi iz celog sveta gase požar u Izraelu

Akciji gašenja velikog šumskog požara koji je juče izbio na severu Izraela i brzo se širi zbog jakog vetra, danas su se pridružili i kanaderi iz inostranstva.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas se zahvalio Hrvatskoj, Turskoj, Grčkoj, Kipru, Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Francuskoj, Španiji, Jordanu, Egiptu i Rusiji, koje su ponudile vatrogasne avione i opremu radi gašenja kod Haife najvećeg požara ikada zabeleženog u Izraelu

Netanjahu je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se radi o međunarodnoj pomoći "bez presedana", javljaju svetske agencije.

U najrazornijem požaru u istoriji te zemlje, prema najnovijim podacima, poginula je 41 osoba, od čega je 36 čuvara zatvora koji su autobusima krenuli da evakuišu zatvorenike iz zatvora Damon. U požaru je povređeno i 17 ljudi, a dvoje je u teškom stanju.

Evakuisano je oko 15.000 stanovnika, od kojih 2.000 žive u kvartu na južnoj periferiji grada Haifa, trećeg po veličini grada u Izraelu (265.000 stanovnika).

Vatra je u protekla 24 časa uništila 2.000 hektara nacionalnog parka na planini Karmel, na severu Izraela u blizini Haife.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.