Kamion dignut u vazduh na Krimskom mostu, urušena dva kolovozna dela

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2022, 09:02

Kamion dignut u vazduh na Krimskom mostu, urušena dva kolovozna dela

Kamion je dignut u vazduh na Krimskom mostu, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet. „Danas u šest sati i sedam minuta na automobilskom delu Krimskog mosta sa strane Tamanskog poluostrva dignut je u vazduh kamion, što je za posledicu imalo zapaljenje sedam vagona sa gorivom železničkog voza koji je krenuo ka poluostrvu Krim“ navodi se u izveštaju. Prema saopštenju, uljsled eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Kako su ranije saopštile krimske vlasti, žrtava nije bilo. Prema rečima načelnika regionalnog parlamenta Vladimira Konstantinova, šteta nije velika, posledice vanrednog stanja će uskoro biti otklonjene.  
Saobraćaj na mostu je obustavljen, plovidba moreuzom se nastavlja. Vlasti su pripremile trajektni prelaz za pokretanje i otvorile dva privremena parkinga za vozače u blizini naselja Iljič i na raskrsnici Taman-Volna na Krasnodarskoj teritoriji. Predsednik Vladimir Putin naredio je formiranje vladine komisije koja će utvrditi uzroke vanredne situacije i otkloniti posledice. U njemu će biti i šefovi Krasnodarske teritorije i Krima, predstavnici agencija za sprovođenje zakona. Krimski most je najduži u Rusiji, njegova dužina je 19 kilometara. Automobilski deo je pušten u rad u maju 2018. godine. A u decembru 2019. godine njegovim železničkim delom krenuli su prvi vozovi. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvaničnici: Kamion bomba oštetio most koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2022

Ruske vlasti saopštile su danas da je kamion bomba izazvao požar i urušavanje dela mosta koji povezuje Krimsko polustrvo sa kopnenim delom Rjusije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Krenula prva dva voza preko Krimskog mosta

Izvor: B92, 08.Okt.2022

Prva dva voza krenula su danas iz Sevastopolja i Simferopolja na kopno posle eksplozije na Krimskom mostu..Ruska železnička kompanija Gran ekspres saopštila je da je voz iz Simferopolja krenuo za Moskvu, a da je iz Sevastopolja pošao za Sankt Petersburg, preneo je TAŠ...Preko Krimskog mosta, koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.