KINA I RUSIJA APELUJU NA UZDRŽANOST OBE KOREJE

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINA I RUSIJA APELUJU NA UZDRŽANOST OBE KOREJE

PEKING - Kina i Rusija su pozvale Severnu i Južnu Koreju da počnu razgovore, pokažu uzdržanost i izbegnu korake koji bi mogli da povećaju napetost na Korejskom poluostrvu.

Šef kineske diplomatije Jang Đieči ocenio je, u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, da je situacija na poluostrvu i dalje napeta i da postoji opasnost od daljeg pogoršanja.

Dvojica ministara su se jednoglasno složila da bi dve Koreje trebalo da pokažu maksimalnu uzdržanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i izbegnu sve poteze koji bi mogli da izazovu oružani sukob na poluostrvu, preneo je Itar-tas s.

Južna Koreja je juče završila pripreme za početak artiljerijskih manevara na graničnom ostrvu Jeonpjeong, koje je prošlog meseca bilo meta napada Severne Koreje, a Pjongjang je u petak zapretio Seulu odmazdom ukoliko sprovede predviđene vežbe.

U napadu na Jeonpjeong poginulo je četvoro ljudi.

Artiljerijske vežbe, najverovatnije, neće biti održane tokom vikenda zbog lošeg vremena, a očekuje se da budu sprovedene u ponedeljak ili utorak.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija na zahtev Rusije trebalo bi da održi vanrednu sednicu povodom rastuće napetosti na Korejskom poluostrvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.