KIM DžONG UN UPOZORAVA: Amerika da ne testira moje strpljenje

Izvor: Večernje novosti, 01.Jan.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIM DžONG UN UPOZORAVA: Amerika da ne testira moje strpljenje

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da je u potpunosti posvećen denuklearizaciji. Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da je u potpunosti posvećen denuklearizaciji. On je dodao da je spreman u bilo koje doba da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je istovremeno upozorio da će tražiti alternativni pravac ukoliko SAD nastave da testiraju njegovo strpljenje i ostave sankcije na snazi.On je to rekao u svom prvom ovogodišnjem obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji je prenosila državna severnokorejska televizija, prenosi Jonhap.Tokom govora Kim je pozvao SAD da preduzmu odgovarajuće mere u zamenu za korake denuklearizacije koje je do sada Severna Koreja preduzela.Istovremeno Kim je rekao da bi SAD trebalo da obustave zajedničke vojne vežbe sa Južnom Korejom i da ne raspoređuju strateška vojna sredstva na jugu, prenosi AP.Kim i Tramp susreli su se 12. juna u Singapuru i tom prilikom dogovorili denuklearizaciju Korejskog poluostrva, međutim pregovori Vašingtona i Pjongjang su mesecima već u zastoju oko denuklearizcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim upozorava na 'nov put' ukoliko SAD insistiraju na sankcijama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jan.2019

Severnokorejski lider Kim Džong-un poručio je da je posvećen denuklearizaciji, ali je upozorio da će promeniti kurs ako Sjedinjene Američke Države nastave sa svojim sankcijama, prenosi BBC. On je izneo svoje primedbe tokom novogodišnjeg obraćanja naciji. Prošle godine Sverna Koreja krenula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.