Kim upozorava: SAD da ne testiraju moje strpljenje

Izvor: B92, 01.Jan.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim upozorava: SAD da ne testiraju moje strpljenje

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da je u potpunosti posvećen denuklearizaciji.

On je dodao da je spreman u bilo koje doba da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je istovremeno upozorio da će tražiti alternativni pravac ukoliko SAD nastave da testiraju njegovo strpljenje i ostave sankcije na snazi.

On je to rekao u svom prvom ovogodišnjem obraćanju koji je prenosila državna severnokorejska televizija, prenosi Jonhap.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tokom govora Kim je pozvao SAD da preduzmu odgovarajuće mere u zamenu za korake denuklearizacije koje je do sada Severna Koreja preduzela.

Istovremeno Kim je rekao da bi SAD trebalo da obustave zajedničke vojne vežbe sa Južnom Korejom i da ne raspoređuju strateška vojna sredstva na jugu, prenosi AP.

Kim i Tramp susreli su se 12. juna u Singapuru i tom prilikom dogovorili denuklearizaciju Korejskog poluostrva, međutim pregovori Vašingtona i Pjongjang su mesecima već u zastoju oko denuklearizcije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kim Džong Un je u godišnjem obraćanju 2018. poslao POMIRLJIVU poruku Trampu, a ove godine je uputio UPOZORENJE (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 01.Jan.2019

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da je u potpunosti posvećen denuklearizaciji i da je spreman u bilo koje doba da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je istovremeno upozorio da će tražiti alternativni pravac ukoliko SAD nastave da testiraju njegovo strpljenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.