Južnokorejac prebegao u Severnu Koreju

Izvor: RTS, 08.Jul.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejac prebegao u Severnu Koreju

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, što je redak slučaj da se neko odluči na život u Severnoj Koreji, preneo je Bi-Bi-Si.
Čoe In Guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebegli u Severnu Koreju 80-ih godina prošlog veka.

Prema pisanju severnokorejskih medija, on će živeti u Severnoj Koreji i raditi na ujedinjenju dveju Koreja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beg iz Južne Koreje u Severnu Koreju je vrlo redak. 
Mnogo češće se događa da ljudi iz Severne Koreje beže u Južnu. 
Dve zemlje su tehnički još u ratu i južnokorejskim državljanima je potrebna posebna dozvola da bi posetili Severnu Koreju.
"Još nije jasno kako se zapravo dogodio taj beg", izjavio je Oliver Hotam, koji radi za portal NK njuz. 
"Veoma je jednostavno za Južnokorejca da dođe do Severne Koreje ako ima blagoslov te zemlje putujući preko Kine", rekao je Hotam.
Ako je Čoe prekršio južnokorejske zakone i nije tražio dozvolu, mogao bi biti uhapšen ako se ikada vrati u Južnu Koreju, navode stručnjaci.
Čoe je 73-godišnji državljanin Južne Koreje, ali se malo zna o njegovom ličnom životu ili političkim stavovima.
O dolasku Čoa izveštavali su severnokorejski mediji, koji su preneli da su ga zvaničnici u Severnoj Koreji dočekali toplo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta mu bi da to uradi: Južnokorejac prebegao u Severnu Koreju!

Izvor: B92, 08.Jul.2019

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, što je redak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Severnoj Koreji, preneo je Bi-Bi-Si...Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebegli u Severnu Koreju 80-ih godina prošlog veka...Prema...

Nastavak na B92...

OVO SE RETKO DEŠAVA Južnokorejski državljanin prebegao u SEVERNU KOREJU

Izvor: Blic, 08.Jul.2019

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, gde će raditi na ujedinjenju dve Koreje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.