Neobičan prebeg iz Južne Koreje u Severnu: Odlučio da živi u zemlji Kim Džong Una

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobičan prebeg iz Južne Koreje u Severnu: Odlučio da živi u zemlji Kim Džong Una

Južnokorejski državljanin prebegao u Severnu Koreju

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, što je redak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Severnoj Koreji. Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebegli u Severnu Koreju 80-ih godina prošlog veka.

Prema pisanju severnokorejskih medija, on će živeti u Severnoj Koreji i raditi na ujedinjenju dveju Koreja. Beg iz Južne Koreje u Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Koreju je vrlo redak. Mnogo češće se događa da ljudi iz Severne Koreje beže u Južnu.  Dve zemlje su tehnički još u ratu i južnokorejskim državljanima je potrebna posebna dozvola da bi posetili Severnu Koreju.

A South Korean man in his seventies has defected to the North

Choe In-guk is the son of a former South Korean foreign minister who defected to the North in the 1980shttps://t.co/GgORMJG77V

— BBC News (World) (@BBCWorld) July 8, 2019

- Još nije jasno kako se zapravo dogodio taj beg - izjavio je Oliver Hotam, koji radi za portal NK Njuz.

- Veoma je jednostavno za Južnokorejca da dođe do Severne Koreje ako ima blagoslov te zemlje putujući preko Kine - rekao je Hotam.

Ako je Čoe prekršio južnokorejske zakone i nije tražio dozvolu, mogao bi biti uhapšen ako se ikada vrati u Južnu Koreju, navode stručnjaci.

Čoe je 73-godišnji državljanin Južne Koreje, ali se malo zna o njegovom ličnom životu ili političkim stavovima. O dolasku Čoa izveštavali su severnokorejski mediji koji su preneli da su ga zvaničnici u Severnoj Koreji dočekali toplo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I OVO se desilo: PREBEGAO iz Južne u Severnu Koreju!

Izvor: Mondo, 08.Jul.2019

Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, što je redak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Severnoj Koreji...Foto: AP Photo/Cha Song Ho/Tanjug Severna Koreja..Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebegli u Severnu Koreju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.