Izvor: Glas javnosti, Beta, Tanjug, 15.Feb.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipoviću žao što Tadić ne dolazi na inauguraciju

ZAGREB - Novi predsednik Hrvatske Ivo Josipović danas je ponovio da mu je žao što predsednik Srbije Boris Tadić neće doći u Zagreb na njegovu inauguraciju 18. februara. Josipović je rekao Asošijeted presu da je "pružio ruku" Srbiji i da se nadao da će je Tadić prihvatiti, prenosi Tanjug.

Kabinet predsednika Srbije saopštio je 20. januara da Tadić neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika Hrvatske pošto je predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio da će doći >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na inauguraciju. Josipović, koji je bio kandidat Socijaldemokratske partije, pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, održanim 10. januara, nezavisnog kandidata Milana Bandića.

Zbog inauguracije Josipovića centralne zagrebačke ulice biće delimično blokirane od srede, 17. februara, poslepodne do četvrtka, 18. februara, u 17 časova. Za vreme prolaska kolone vozila sa obezbeživanim osobama i visokim zvanicama iz drugih država policija će povremeno i kratkotrajno zaustavljati saobraćaj od zagrebačkog aerodroma do centra grada.

Inauguracija počinje u četvrtak u podne na Trgu svetog Marka, a građani će, kao i stanari Gornjeg grada, do tamo moći da dođu isključivo pešice Strošmajerovim šetalištem ili Radićevom ulicom kroz Kamenita vrata, prenosi Beta.

Ma šta kaže "pružio ruku" Srbiji i da se nadao da će je Tadić prihvatiti.

E moj Ivo Josipoviću ne možeš sjediti jednom guzom na dvije stolice.

Ruku punu trnja.

A šta je držao u drugoj ruci?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.