Još dva osumnjičena za napad u Bangkoku

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva osumnjičena za napad u Bangkoku

Tajlandska policija izdala je naloge za hapšenje još dvoje osumnjičenih za napad u džamiji 17. avgusta, posle racije u prigradskom prestoničkom naselju gde je otkriven materijal za pravljenje bombi, rekao je portparol policije.
"Prva je žena Vana Suansan, starosti 26 godina", rekao je portparol nacionalne policije Pravut Tavornsiri u televizijskom obraćanju. Tavornsiri je, po prvi put, pokazao fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mlade žene u hidžabu, prenosi Tanjug.

"Postoji takođe još jedna osoba, on je muškarac čija je nacionalnost nepoznata", dodao je Tavornsiri, prenela je agencija AFP.
Rojters navodi da je policija u potrazi za mladom Tajlanđankom i strancem pošto je tokom vikenda pretresla stan u Min Buriju, delu Bangkoka gde su otkriveni digitalni satovi, eksplozivni detonatori i punjenja, naveo je Tavornsiri.
Agencije podsećaju da je tokom prošlog vikenda uhapšen neidentifikovani stranac u zgrada u blizini Nong Čoka, gde su otkriveni eksploziv i gomile lažnih pasoša.
Mediji spekulišu da je reč turskom državljinu, pošto je policija u njegovom stanu pronašla veliki broj falsifikovanih turskih pasoša.
Bomba je eksplodirala u prepunoj džamiji 17. avgusta i tada je poginulo više 20 i preko 100 ljudi je ranjeno, uglavnom turista.
Eksplozija se desila preko puta hrama Eravan, popularne turističke destinacije, na raskrsnici Radžprasong, gde su se prethodnih godina organizovane brojne demonstracije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajland: Policija izdala nalog za hapšenja još dva osumnjičena

Izvor: Press, 31.Avg.2015

Tajlandska policija izdala je danas naloge za hapšenje još dvoje osumnjičenih, posle racije u prigradskom prestoničkom naselju gde je otkriven materijal za pravljenje bombi, rekao je portparol policije. .        ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.