Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajland: Policija dodelila nagradu sebi

Tajlandska policija dodelila je sebi nagradu od 84.000 dolara, koju je ponudila javnosti za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičenih za bombaški napad u Bangkoku.

Tokom vikenda uhapšen je muškarac u svom stanu, gde se nalazila oprema za pravljenje bombi.

Šef nacionalne policije Somjot Pompanmung rekao je da je preuzeo neobičan korak i odlučio da dodeli nagradu policiji da bi motivisao njene pripadnike i pokazao da tajlandske snage reda dobro rade svoj posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
"Novac treba da dobiju zvaničnici koju su obavili svoj posao", rekao je Pompanmung na konferenciji za novinare, na koju su njegovi pomoćnici doneli novac.

Policija traga za 26-godišnjom ženom iz Tajlanda i jednim muškarcem koji je strani državljanin, nakon što su u jednom stanu u naselju Min Buri pronađeni veštačko đubrivo, digitalni satovi i detonator za eksplozive, rekao je ranije portparol policije Pravut Tavornsiri.

U eskploziji u centru grada 17. avgusta poginule su 22 osobe, među kojima i osam stranih turista.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.