Jildirim: Podizanje zidova neće reššiti problem s izbeglicama

Izvor: Blic, 28.Jan.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jildirim: Podizanje zidova neće reššiti problem s izbeglicama

Podizanje zidova neće rešiti probleme s izbeglicama sa kojima se svet suočava, izjavio je danas turski premijer Binali Jildirim, dan nakon što je američki predsednik Donald Tramp potpisao izvršnu urednu o obustavi priliva izbeglica.

- Ne možemo rešiti problem s izbeglicama tako što ćemo podizati zidove - rekao je Jildirim na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskom premijerkom Terezom Mej, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AFP.

Jildirim je time odgovorio na pitanje da prokomentariše uredbu koju je Tramp juče potpisao, a kojom je na četiri meseca obustavljen priliv izbeglica u SAD i privremeno je zabranjeno putnicima iz šest zemalja sa muslimanskom većinom da uđu u SAD, uključujući državljane Irana, dok je zabrana za državljane Sirije uvedena na neodređeno vreme.

Istovremeno, premijer Izraela Benjamin Netanijahu podržao je danas Trampov plan da izgradi zid duž granice sa Meksikom, prenosi AP.

Netanijahu je na Tviteru napisao da je zid koji je Izrael podigao duž svoje granice sa Egiptom uspešno zaustavio priliv afričkih migranata.

- Predsednik Tramp je u pravu. Izgradio sam zid duž južne granice Izraela. On je zaustavio sve ilegalne imigrante. Veliki uspeh. Sjajna ideja - napisao je on, objavivši fotografije izraelske i američke zastave.

Izraelski premijer planira da poseti Trampa u Beloj kući idućeg meseca, navodi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUZDRŽANA Mej ne osuđuje Trampovu zabranu priliva izbeglica u SAD

Izvor: Blic, 28.Jan.2017

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je Vašington odgovoran za svoju izbegličku politiku, prenosi AFP, uz ocenu da je ona time odbila da osudi uredbu koju je američki predsednik Donald Tramp doneo o obustavi priliva izbeglica u SAD...- SAD su odgovorne za američku politiku o izbeglicama....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.