Jemen: U tri dana sukoba 61 osoba poginula u Adenu

Izvor: Studio B, 28.Mar.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: U tri dana sukoba 61 osoba poginula u Adenu

Najmanje 61 osoba poginula je za tri dana sukoba između šiitskih Huti pobunjenika i milicija koje se bore protiv njih u gradu Adenu na jugu Jemena, saopštila je danas lokalna zdravstvena služba.

"Najmanje 61 osoba je poginula, a 203 su ranjene", rekao je direktor te službe u Adenu, preneo je AFP.

Situacija u lučkom gradu Adenu postala je izuzetno napeta, a sukobi su eskalirali.

Ujedinjene nacije počele su u međuvremenu evakuaciju osoblja iz prestonice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Jemena Sane zbog bezbednosne situacije, rekao je neimenovani izvor iz UN.

UN u Sani imaju više od 100 zaposlenih koji će biti razmešteni u nekoliko susednih zamalja, reko je neimenovani izvor, preneo je Rojters.

Nešto ranije i saudijska mornarica počela je evakuaciju više desetina saudijskih i stranih diplomata iz južne jemenske luke Aden, objavila je državna televizija.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.