Jemen: Najmanje 30 pripadnika Al Kaide poginulo u napadu bespilotne letelice

Izvor: Press, 20.Apr.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Najmanje 30 pripadnika Al Kaide poginulo u napadu bespilotne letelice

Poginuli su pripadnici Al Kaide, prenela je agencija AFP. Ovo je najnoviji napad u okviru pojačane vazdušne kampanje u Jemenu, navodi AFP.

Meta napada bio je skup islamista u gradu Al Mahfad u provinciji Abijan.

- Više od 30 članova Al Kaide ubijeno je, a veliki broj njih je ranjen - kazao je plemenski zvaničnik, navodi AFP.

U napadu bespilotne letelice u centralnoj jemenskoj provinciji Baida, koja je uporište terorističke organizacije Al Kaida, i juče je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poginulo 15 osumnjičenih pripadnika Al Kaide i troje civila, izjavio je bezbednosni zvaničnik.

Džihadisti su putovali vozilom u pravcu južne provincije Šabva, ispričali su očevici. Tri civila su prolazila u drugom automobilu, navodi AFP.

SAD su jedina zemlja koja vrši napade bespilotnim letelicama u Jemenu, ali zvaničnici retko govore o tom tajnom programu.

Program bespilotnih letelica naišao je na kritike aktivista za ljudska prava koji su zabrinuti zbog civilnih žrtava, navodi AFP.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jemen, ubijeno 30 pripadnika Al Kaide

Izvor: RTS, 20.Apr.2014

Najmanje 30 pripadnika Al Kaide ubijeno je u napadu bespilotnom letelicom na jugu Jemena...Veliki broj pripadnika Al Kaide je pritom povređen, rekao je neimenovani zvaničnik i dodao da je napad sproveden na jedan kamp za obuku ekstremista, prenosi Beta...Očevici su naveli da su povređene evakuisali...

Nastavak na RTS...

Jemen: Ubijeno 40 članova Al Kaide

Izvor: B92, 20.Apr.2014

Sana -- Broj poginulih u napadima bespilotnih letelica na jugu Jemena porastao je na 40, saopštili su lokalni zvaničnici. ...Poginuli su pripadnici Al Kaide, prenela je agencija AFP...Ovo je najnoviji napad u okviru pojačane vazdušne kampanje u Jemenu, navodi AFP...Meta napada bio je skup islamista...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.