Jemen: Ubijeno 40 članova Al Kaide

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Ubijeno 40 članova Al Kaide

Sana -- Broj poginulih u napadima bespilotnih letelica na jugu Jemena porastao je na 40, saopštili su lokalni zvaničnici. .

Poginuli su pripadnici Al Kaide, prenela je agencija AFP.

Ovo je najnoviji napad u okviru pojačane vazdušne kampanje u Jemenu, navodi AFP.

Meta napada bio je skup islamista u gradu Al Mahfad u provinciji Abijan.

"Više od 30 članova Al Kaide ubijeno je, a veliki broj njih je ranjen", kazao je plemenski zvaničnik, navodi AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U napadu bespilotne letelice u centralnoj jemenskoj provinciji Baida, koja je uporište terorističke organizacije Al Kaida, i juče je poginulo 15 osumnjičenih pripadnika Al Kaide i troje civila, izjavio je bezbednosni zvaničnik.

Džihadisti su putovali vozilom u pravcu južne provincije Šabva, ispričali su očevici. Tri civila su prolazila u drugom automobilu, navodi AFP.

SAD su jedina zemlja koja vrši napade bespilotnim letelicama u Jemenu, ali zvaničnici retko govore o tom tajnom programu.

Program bespilotnih letelica naišao je na kritike aktivista za ljudska prava koji su zabrinuti zbog civilnih žrtava, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Jemenu ubijeno 55 ekstremista

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2014

Najmanje 55 pripadnika Al Kaide poginulo je u napadu bespilotne letelice na jugu Jemena.

Nastavak na Radio 021...

Jemen, ubijeno 40 pripadnika Al Kaide

Izvor: RTS, 20.Apr.2014

Najmanje 40 pripadnika Al Kaide ubijeno je u dva napada napada bespilotnih letelica na jugu Jemena...Broj poginulih u napadima bespilotnih letelica na jugu Jemena porastao je na 40, saopštili su lokalni zvaničnici. Poginuli su pripadnici Al Kaide, javila je agencija AFP, prenosi Tanjug...U prvom napadu...

Nastavak na RTS...

Jemen: Novi napad bespilotnim letelicama na Al Kaidu

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 10:53

Tri pripadnika Al Kaide, među kojima i jedan od vođa terorističke mreže, ubijeni su u novom vazdušnom napadu bespilotne letelice na jugu Jemena, što je treća uspešna akcija vlasti protiv džihadista. ..Napad je izvršen sinoć nešto posle ponoći. Terensko vozilo, u kome su bila trojica muškaraca,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.