Jedan Egipćanin žrtva požara na trajektu

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan Egipćanin žrtva požara na trajektu

Jedan čovek je izgubio život u požaru na trajektu koji je prevozio 1.230 putnika na Crvenom moru ka Egiptu, a svi ostali putnici su evakuisani i požar je brzo ugašen, rekao je portparol jordanske civilne odbrane.

Trajekt se zapalio jutros u Crvenom moru nedugo nako što je isplovio iz jordanske luke Akaba. Brod je plovio iz Akabe u egipatsku luku Nuveiba.

"Požar je koštao života jednog egipatskog državljanina koji se utopio kada je iskočio iz trajekta, i njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << telo su izvukli spasioci", rekao je portparol.

Svi ostali putnici evakuisani su i na trajektu su ostali samo kapetan i tri člana posade, dodao je. On je rekao da nekoliko ljudi ima gušenje od dima i da će im biti pružena lekarska pomoć.

Jedan neimenovani zvaničnik rekao je da su na trajektu većina putnika Egipćani koji se vraćaju kući za muslimanski praznik. Putnici sa trajekta odvedeni su do najbliže jordanske luke Dora da sačekaju novi brod koji će ih odvesti do Egipta, rekao je drugi egipatski zvaničnik.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.