JEZA: Zdrobljena u kolima policiju čekala 72 sata

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZA: Zdrobljena u kolima policiju čekala 72 sata

Škotska policija nalazi se pod istragom jer je njena kol-služba dopustila da mlada žena bude zarobljena u kolima tri dana posle sudara. Policijski nemar košta je života.

Foto: Channel4

Lamara Bel (25) je kritično povređena kada je njen auto imao saobraćajnu nesreću na putu M9 pored Stirling u nedelju 5. jula. Slučaj je odmah prijavljen policiji ali niko se nije pojavio čitavih 72 sata kada je policija došla po drugoj prijavi.

Vitalna služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Škotski ministar pravde Majkl Mateson, koji formalno upravlja i policijskim inspektoratom njenog veličanstva u Škotskoj je o incidentu razgovarao i sa premijerom Škotske Nikolom Sturdžeonom i obećao da brzu ali temeljnu istragu "koja će osigurati dagrađani Škotske imaju puno poverenje u ovu javnu službu od vitalnog značaja".

Lamarin dečko, dvadesetosmogodišnji Džon Juil, je proglašen mrtvim na mestu nesreće dok je ona preminula u bolnici Univerziteta kraljice Elizabete u Glazgovu, u nedelju, javlja Channel4.

Par je prijavljen kao nestao u plavom "reno kliju" nakon posete jezeru Earn u Stirlingšajru. Takav auto je neko video među drvećem uz put i prijavio policiji oko 11:30 u nedelju 5. jula.

Iz razloga "koji još trebaju da se utvrde", poziv nije zabeležen u policijskom sistemu i nikakva akcija nije preduzeta.

Automobil je pronađen tek po drugom pozivu u sredu. Tada je već bilo kasno i da se spase život povređenoj Lamari.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.