Izraelu upozorenje iz Irana: U dometu ste nam!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelu upozorenje iz Irana: U dometu ste nam!

TEHERAN - Ukoliko bi Izrael napao Iran, Teheran bi mogao da odgovori raketnim napadom na jevrejsku državu, a u tome bi mogao da dobije i vojnu podršku saveznika u regionu, upozorio je danas Mohamed Ali Džafari, komandant iranske Revolucionarne garde.

"Naši strateški proračuni pokazali su da će u najkraćem vremenu sve teritorije pod kontrolom cionističkog režima postati nebezbedne ukoliko taj režim želi da napravi i najmanji korak protiv naših interesa, nezavisno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili zajedno sa Amerikom", rekao je Džafari, javila je iranska agencija Mehr.

Udar islamskog sveta

On je rekao da je Izrael potpuno u dometu iranskih raketa i da jevrejska država, sa svim svojim vojnim potencijalom, nije sposobna da se suprostavi iranskoj vojnoj sili.

Komandant iranske Revolucionarne garde upozorio je Izrael da može da očekuje, ukoliko preduzme neku akciju protiv Irana, udar od islamskog sveta u regionu, a naročito od šiitske zajednice.

Saveznici Irana u regionu između ostalih su libanska šiitska islamska milicija Hezbolah i palestinska radikalna grupa Hamas, navela je agencija Rojters.

Ni amerikanci nisu bezbedni

U slučaju izraelske akcije, ni američke jedinice u Iraku i Avganistanu, kao i američki brodovi u Zalivu, neće biti bezbedni, istakao je Džafari, jer će Iran moći da "naudi američkim interesima na različite načine... čak i ne koristeći svoje rakete".

Iran je prethodno izjavio da bi u slučaju napada na svoju teritoriju odgovorio napadom na američke ciljeve.

Izrael i SAD optužuju Iran da želi da osvoji proizvodnju nuklearnog oružja, dok Teheran tvrdi da nuklearni program razvija isključivo u mirnodopske svrhe.

Ove dve zemlje nisu odbacile opciju vojne intervencije protiv Irana ukoliko se iranska nuklearna kriza ne reši diplomatskim putem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.